maandag 15 oktober 2012

Cleaning kitties

Schoonmaken, wie heeft er geen hekel aan? Elke dag raap ik weer wat moed bij elkaar om te zorgen dat de boel niet verslonst. Vroeger rende de katten weg als de stofzuiger aan ging en zag je ze het eerste half uur niet meer verschijnen. Tegenwoordig is het geweldig om hun baasjes even goed mee te helpen.

Opruimen van speeltjes? Nee joh, juist dan zien ze het speeltje wat ze blijkbaar vergeten waren. Dit wordt snel uit de bak gevist. Afstoffen? Veel leuker als je met 3 man de stofdoek probeert te grijpen.
Stofzuigen? Leuk joh om op de stofzuiger te zitten of ervoor te vallen.
Dweilen? Die emmer water is helemaal te gek om je speeltjes in te laten verdrinken of gewoon letter in te spetteren.
Blik en veger zijn helemaal te gek om te vangen.
Cavia kooi schoonmaken? De reserve kooi moet eerst getest worden. Daarna wordt er in de baal zaagsel gesprongen. Leuk zeg al dat zaagsel door de huiskamer verspreid.
Bed schoon optrekken? Leuk joh om onder en op de overtrekken te klimmen. Om erna het schoon opgetrokken beddengoed te voorzien van een mooi laagje haren.
Was vouwen? Heerlijk om in de wasmand te rollen en de minder lekker liggende spullen eruit te gooien.
Kortom de dagelijkse klusjes duren steeds langer...

Soms moet ik ze echt uit de huiskamer zetten als ik daar bezig ben. De stofzuiger verzacht gelukkig het gepiep en gegil aan de andere zijde van de glazen deur. Wat kun je je een slecht baasje voelen op die momenten. Ook al hebben ze het grootste gedeelte van het huis dan tot hun beschikking.

1 opmerking: